

Selv om en skulle tro at rabarbraen "alltid" har vært her, er det ikke heilt sånn. Til Europa kom den først på 1700-tallet, og så tok det litt tid før den fant veien hit. Men araberne, som var tidlig ute med det meste, visste hva rabarbra var allerede på 700-tallet. Da oppretta kalifen Al Mansur verdens første apotek i Bagdad. Hit importerte han hittil ukjente medisiner fra Østen, så som kamfer, safran og --rabarbra! Det var den tørka rota av planten som ble brukt som et kraftig avføringsmiddel. Slik brukes den i kinesisk urtemedisin den dag i dag.
Til slutt skal du få oppskriften på mi favorittrabarbrasuppe, slik jeg lagde den i dag:
Kald rabarbra- og jordbærsuppe
250g rabarbra
1/4 l jordbær
sukkerlake av 5dl vann,
2dl sukker,
1/2vaniljestang
Skjær rabarbraen i fyrstikkbiter og del jordbæra.
Kok sammen laken og legg rabarbraen i den varme laken. Jordbæra til slutt. Serveres lunken med krem.
-og kanskje litt musikk til maten? Nå er det ikke laget så mange rabarbra-sanger, så det nærmeste jeg kom, var denne...
Det var knasende godt Tone. Havnet femti år tilbake på Nyland med sukkerpose og rabarbra fra tante Gudrun sin hage. Var det ikke med litt skrekkblandet fryd en bet over stilken og kjente den sur-søte smaken eksplodere i munnen?
SvarSlett;))
SvarSlettI liked the arrows for their help in organizing your notes.
SvarSlettก็อตซิลล่า 2015